ja gadās lieki gurķi un kāda paprika

kad marinēšana, skābēšana utt ir apnikusi, un gribas kaut ko garšīgu uzkodām, un palikuši ir tie lielie, brūnie gurķi ar cietajām mizām, var taisīt ievārījumu.

2 kg gurķi, nomizoti, sagriezti (vēlams kubiņos, bet var, kā sanāk)
0,5 kg smalki sagriezti sīpoli
1,5 kg smalki sagriezta paprika (vēlams kubiņos, bet var, kā sanāk)
150g sāls (5 ēd.k.)
800 9% etiķis (7 ēd.k.esences)
500g cukura (20 ēd.k/ 2.5 glāzes)
200g selerijas saknes (sarīvēt uz rupjās rīves)
4 ēd.k. sinepju sēklas

sagrieztos dārzeņus sajauc ar sāli un atstāj 4h nostāvēties.

liek dārzeņus katlā, pievieno cukuru un sinepju sēklas, uzvāra, intensīvi maisot. tad uz lēnas uguns maisot karsē 25-30 min. karsēšanas beigās pievieno etiķa esenci.

verdošus pilda izkarsētās burkās, aizgriež vākus, burkas apgriež ar vāku uz leju un ļauj atdzist.

Advertisements

say something

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s