aukstā zupa neātri, jeb kā to dara malēnieši

cold soupskatījos, skatījos internetā auksto zupu receptes, bet tādu kā mūsu galā īsti neatradu; un, kā zināms, ‘mūsu galā’ gatavo pašus pareizākos ēdienus (kam nepatīk, lai iet uz savu galu vārīt).

Tātad:

uz 4 cilvēkiem

4 kartupeļi, ko nomizo un sagriež 1 cm kubiņos vai drusku rupjāk un liek atbilstošā ūdens daudzumā (var pielikt sāli pēc garšas) vārīties, kamēr mīksti. tad atdzesē ar visu ūdeni.

4 olas, cieti novārītas (lai nejūk ārā, ja pārplīst, pieliek v.sāli, lai vieglāk mizot – kādu ēd.kar. etiķa)

4 gurķi (12-15cm), ko mizo vai nemizo atbilstoši mizas biezumam un sagriež 1 cm kubiņos

bunte loku (ja ir pie rokas, arī kāds jaunais sīpoliņš), sakapāti

bunte diļļu, sakapātas

apmēram 0.75l burka (es parasti laicīgi savāru bietes, sagriežu kubiņos un iemarinēju, tad nevajag apildus etiķi) vārītu biešu 1cm kubiņos

1 tk galda etiķa

mārrutki no burciņas apm. 1 tk, bet var likt vairāk

Ja ir pie rokas, kubiņos sagriezta desa (kāda nu kurām garšo, tik, cik patīk)

Aizdaram skābais krējums, sāls melnie pipari, etiķis.

kad kartupeļi savā vārīšanās sulā atdzisuši, tiem pievieno gurķus, bietes, lokus, dilles, sīpolu, desu. liek ledusskapī atdzist (vēlams, visu nakti). Katrs ēdājs pievieno olu, krējumu, sāli, piparus, etiķi pēc garšas un vēlēšanās.

—————————————

Cold soup with red beet

for 4 persons you’ll need

4 potatoes, diced

4 eggs, hard boiled

4 cucumbers 12-15cm, peeled if necessary, and diced

a bunch of green onions, some spring onion white bits if you have them, if not, then use a young onion, diced

a bunch of dill if you like them, cut up really small

about 3/4l jar of marinated diced red beet or the same amount of boiled red beet, diced, plus 1 teaspoon 9%vinegar and about 100g water

1 tsp or more of horse radish, or to taste

Sausage, diced, to your taste if you like diced sausage in your cold soup (i do)

sour-cream (about 1 tblsp per person), salt and pepper, vinegar to taste for seasoning

————

pour cold water over the diced potatoes in a pot, boil till soft; put aside to cool (you need it really cold)

boil the eggs till hard, cool them in very cold water

When the potato dice in the liquid are cold, add cucumber, beet, horse radish, vinegar, water if necessary, green onion, onion, dill and sausage. Put all that into the fridge to cool and blend, preferably overnight.

Add hardboiled egg, sour-cream, vinegar, salt and pepper to taste when serving.

 

 

 

Advertisements

say something

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s